04 de novembre 2008

A LA BOLONYESA

Estudiants dormint a la Uni vs EEES

Esta actualització no serà benvinguda per molts companys, ja que vinc a posar el toc de sal a les protestes-tancaments que estan duent-se a terme per a parar el Procés de Bolonya.
¿Tancaments en Universitats? Que guapo!
Que ningú s'emocione, no ha tornat el maig francés (1968-2008, seria bonic la veritat). Estudiants movilitzats pels sindicats BEA, SEPC i el residual Acontracorrent o per iniciativa personal s'han tancat diverses nits en varies facultats i campus com a protesta per l'aprovació de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Jo hi estic, com ells, majorment en contra (majorment perquè coses positives, almenys en la teoria, té).

Bolonya suposa, fent-vos 5 cèntims als desinformats, que ja no existiran llicenciatures: Seran graus de 4 anys. I el que ara era el segon grau (últims dos anys de carrera) serà un post-grau (màster) que hauràs de fer a banda i que segurament un dels dos anys ja el tindras convalidat. La cosa és que ixe màster (sense ell no eres persona competent) te costarà un ull de la cara... Eus ací la privatització o la, com denuncien els sindicats, elitització de l'ensenyament. I molta tralla més, com l'eliminació de carreres que les lleis del mercat consideren gens rentables, ja sabeu, coses de la demanda.

Però no em quede ací, i que em perdonen els companys-amics del BEA-ITACA, però multitud de tancaments estan convertint-se en un bonic encontre d'alternatius amb palestina, litrones, i aules convertides en 'submarins'. Hi ha habut algun cas en el que de bon matí ha aparegut el rectorat ple de destrosses. No vull ni saber que pensaran les dones de la neteja, classe treballadora i sense cap culpa. La veritat, les universitats valencianes no pinten un xavo en tot açò, que és cosa europea, ni han de patir els costos de les diversions hippidestructives d'alguns progres de sofà d'aquells que s'apunten a tot perquè sí.

Posats a tancar-se, jo em tancaria contra una cosa molt seria que si es competència de la Generalitat i d'àmbit estrictament nostre. Algú sabia que la UV, la UJI i el Poli han estat a punt de tancar? Amb la vergonya que això suposaria i el drama per a tots nosaltres (mons pares cobren els dos d'ella i jo hi estudie, tela!) La Generalitat té un deute de collons amb les universitats. Pareix ser que en 15 anys es pagaran els diners (el Rector de la UV calla i accepta condicions, que no s'alce polseguera i tots contentets); però alerta que ja han dixat caure desde Conselleria que voldrien rebaixar la quantitat. I ja sabeu, si volen hipotecar el vostre futur, preneu-lo

Una abraçada, crítica però entusiasta, als que s'han tancant i sí tenen trellat al cap.

PD. Esta nit ens passem, eh Ferran, per l'Assemblea de Dret. A vore el percal...

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i compartint part del contigut d'aquest post, pense que almenys la iniciativa de Filosofia té molt bona pinta.

Ara, pareix inevitable que s'espandisca entre "los progres de pasteeeeel tiiiio" i es desvirtue: "Ah, te tanques contra Bolonya? I què és això? Sí tio, lo de Europa".

Uf!

Anònim ha dit...

Andreu pot ser que siga una de les coses mes coherents que has dit o per lo menos que jo t'he escoltat

Antzoki ha dit...

Val, però desanonimitzat.
De totes formes, no m'hauràs escoltat molt perquè duc fent este discurs desde fa prou temps.

Agur

J Olmos ha dit...

M'agradaria saber al teu parer el que te de bó, i quina alternativa de protesta/lluïta proposes al tancament/detructiu q comentes.

Crec que tenim que derrocar el projecte ja! no se com, i si ni podrem fer-ho, però veig que mos van a fotre.
tenim que fer algo ja.
PD: no he pogut anar a les 9... espero que me disculpe

DEEw

J Olmos ha dit...

"Posats a tancar-se, jo em tancaria contra una cosa molt seria que si es competència de la Generalitat i d'àmbit estrictament nostre."

No et pareix serio que jugen amb el nostre futur? que ens tracten com merdes? els ultims monos, els conejillos de indias, que passem de ser estudiants a mercancia esclava del seu futur? crec q si, que pense que si, ja ho se, però pareixes el rector: ara si, ara no, es bo, pero dolent, es dolent pero bo...
Si li destrocen el despatx ques e joda, i que faça algo per els estudiants, i que li plante cara al puto Camps, que es pose el primer davant de la pancarta i que ajude a millorar la situació, quedant-se al despatx no fa res.

Pel que FA a revolucionaris de sofà, crec que ningu de nosaltres esta capacitat per a criticar ixes actuacions,som els primers acomodats. No dic que se tanquem, perque crec que no es la millor via ni molt menys (encara que apoye a qui ho fa), però ALGO, ALGO fer algo nosee!! actuar...nose com pero actuar.

Anònim ha dit...

no sé si és la millor vía, però almenys ha creat un debat que fins ara estava mort.

Anònim ha dit...

més que creat reavivat

Anònim ha dit...

Estic totalmente d'acord en moltes coses de les que dieu. Possiblement tancar-se, i mes per separat, cinc aci i cinc allà, no siga la solució, pero es el que diu Olmos, quina és pues? Les manifestacions que s'han fet i es faran no estan servint de res, ni en les noticies ixim, on per exemple si que han eixit els instituts que van contra la nova asiganatura en angles del senyor Camps. La majoria de gent diu estar en contra del Pla de Bolonia pero a ningu li pareixen efectives les mesures. Que fem pues? Quedar-se quiets? Ho sent pero no... Me negue!

Au!

PD: Vos recomane no eixir per valencia entre les 9 i 10:30 del mati, estic fent practiques i puc aplegar a ser prou perillosa. Advertits quedeu!

Antzoki ha dit...

mm bo. D'acord en el que s'ha dit; ja que en la resistència al procés estem tots. Simplemet era donar un toc d'alerta a certes actituds.

Salut

Anònim ha dit...

Hola Andreu, crec que dius grans veritats.

A més pense, que els tancaments i les mobilitzacions arriben tard, això es fa abans i no quan ja està el peix venut i ens colen la bolonyesa sí o sí.

Els comportaments d'alguns també deixen prou que desitjar, a la fira d'associacions que es va celebrar a Tarongers fa dos setmanes, uns "manifestants" van entrebancar un debat entre joventuts dels partits polítics sobre polítiques de joventut, armats amb casseroles es van posar a fer soroll, just quan el representant del Bloc Jove tractava d'explicar la seua postura sobre Bolonya, totalment irrespectuosa i incívica eixa acció. Després, com dius tu pintades i destroses i molta gent d'esta de "yo vengo a follar, fumar y beber", doncs xico, ves-te'n a una rave.

De tota manera és, per a mi, un consol, vore com hi ha joves als que sí els importa la política, vivim en un estat on la política és considerada quelcom horrible, i en un país on des de les institucions, els mitjans i els principals partits, es fa tot el possible per mantindra desmobilitzada a la població i adormida a la societat civil. Quasi sembla un miracle que encara quede gent que defense els seus drets, o les seues postures a peu de carrer, o de Universitat en este cas. Per eixa banda, els aplaudisc.

Molt bo el tema del deute de la Generalitat amb les Universitats,un exemple més de com es preocupen els nostres dirigents per l'ensenyament públic i la formació i la cultura dels ciutadans. Però ja se sap, per a ells "no conviene que el vulgo aprenda a leer i escribir, no sea que se den cuenta de que pueden, a traves de la palabra, conquistar sus libertades". Disortadament, tenim PP pa' rato, mente hi haja Fórmula 1, America's Cup i Bous a Canal 9, a qui li importa l'educació dels xiquets i els joves?

i prou! ha dit...

vas ser el primer a felicitar-me! xddd

bolonya també té coses bones, com que et reconeguen la carrera a l'estranger, l'ensenyament més pràctic, les classes reduïdes...

el que no m'agrada és que els màsters no tinguen preus públics i tal.. i que l'assistència a classe siga obligatòria tenint en compte que alguns treballen..

(ja he perdut l'esperança que m'afegisques)

Anònim ha dit...

si tens diners per a pagar-te la carrera sencera i per a fugir a l'extranger, sí, és l'òstia.

Anònim ha dit...

Ja em trobaves a faltar, ho sé! xD
Bé, no em vull repetir, crec que n'estic d'acord en el que han dit la majoria. Tal volta no siga la millor mesura, però al menys han aconseguit que ara ho estiguem discutint, ja que, pel que sembla, la feina que venen fent els sindicats des de fa ANYS no va aconseguir sensibilitzar prou gent, i no va ser per falta de ganes, o feina, això t'ho assegure.
I això de que com que ve d'Europa, no podem fer res, NO! Eixe pensament és un error, per què aleshores què hem de fer, callar i acceptar tot el que vinga de Brusel·les? NO! A més, a països com Grècia han aconseguit parar el procés, com sabràs si vas veure el Debat d'ahir. Així és que encara estem a temps de dir la nostra!

El del deute de la Universitat és vergonyós i preocupant, 225 milions d'euros! :S

Vinga, un beset Andreu!

Anònim ha dit...

No me veo en los links...


¬¬

besitos

El ha dit...

El Bolonia és molt criticable d'acord, però no és un argument vàlid per estar contra el Bolonya el que s'eliminen les carreres amb menys demanda, a mi això em pareix be que s'eliminen perquè avore companys volem universitats públiques eficients o deficitàries? una universitat o qualsevol empresa pública ha de ser competitiva, o almenys intentar ser-ho, com fan a les privades si no sempre estarem en empreses i universitats públiques deficitàries que obrin les portes a la privatització.

SoÑaDoRa ha dit...

Hola
Muchas gracias por pasarte por mi blog, la verdad es que es pura casualidad, con lo grande que es el espacio de internet.
Como esta dando de si el tema del nuevo cambio de las carreras, aunque no me he pasado por muchas universidades para ver como anda, solo vi la de geografia, pero bueno para eso esta la libertad de expresion, lo unico es esperar a ver como acaba todo.
Un saludo
Xao
P.D: No estic acostumada a escriure ni parlar valencia, ho sent, pero lo entenc a la perfeccio. Aixo es per no practicar mes.

Au ha dit...

Bolonya no té res bo exepte que les carreres es reconeixen a nivell Europeu, perquè la resta de la teoria com pot ser La innovació és un fracàs total i més quan la reforma és fa a cost zero! Els ocupaments son una manera de pressió i el deixar tot ple de merda és problema de 4 persones que no respecten a la resta, però no és un fet ni molt menys generalitzat! I d´altra banda deixar clar la ACB no és té res a veure en les assemblees de facultat, ja que aquestes no només duen a terme la lluita contra Bolonya!